Werktuig PPO


Toelichting

Hieronder geven we een korte toelichting op wat we de vier Pijlers van PPO hebben genoemd: 1. Eigen regie 2. Bewustwording 3. Uitnodigende leercultuur 4. Duurzame inbedding In de periode juni tot oktober 2020 is verreweg de meeste aandacht uitgegaan naar het lanceren van de online tool werktuig PPO. Daarmee hebben we vooral ook “eigen regie” voor ogen gehad. Alle werkenden in de sector kunnen vanaf oktober 2020 hun professionele ontwikkeling vormgeven met ondersteuning vanuit PPO. In de periode oktober 2020 tot het einde van 2021 jaar heeft de focus gelegen op het stroomlijnen van het proces van beoordelen, het verbeteren van het werktuigPPO en de ondersteunende administratieve processen. We hebben nu de beschikking over een goed draaiend en flexibel proces. Op de vorige pagina treft u een overzicht aan met de plannen voor 2022 verdeeld naar kwartalen en toegespitst op de vier Pijlers.

Eigen regie, 2022. Wij blijven ons richten op de ondersteuning van werkenden en werkzoekenden binnen de sector die in hun professionele ontwikkeling willen investeren. Naast de individuele ondersteuning met werktuigPPO gaan we ook collectieve initiatieven ondersteunen.

Bewustwording, 2022. We hebben twee leerambassadeurs aangesteld. Deze zoeken actief feed-back van de deelnemersraad, gaan langs bij reguliere overleggen van stakeholders en we starten het proces van kwaliteitsmetingen op. We maken een analyse van de beroepen en deelsectoren van aanvragers om daarmee te gaan werken aan een representatieve spreiding door middel van deelcampagnes in samenspraak met deelsectoren.

Uitnodigende leercultuur, 2022. We monitoren een viertal pilots met leernetwerken, een ontwikkelvorm die als veelbelovend uit de onderzoeksfase naar voren kwam maar die nog wel een impuls kan gebruiken. We maken een start met een meer aanbodgericht initiatieven gericht op de professionele ontwikkelingsbehoefte die in 2021 is geformuleerd binnen een tweetal deelsectoren (Poppodia en VSCD).

Duurzame inbedding, 2022. Er is een expertgroep samengesteld die inmiddels een voorstel voor de duurzame inbedding van “een leven lang ontwikkelen” in de sector heeft uitgewerkt. In het derde kwartaal van 2021 is dit voorstel besproken met een klankbordgroep en stakeholders. Vanaf 2022 zal de implementatie ter hand worden genomen conform de opgestelde en geaccordeerde roadmap. Met als doel een blijvende PPO voorziening voor en door de sector.

Werktuig PPO is een programma van:

image